Vleespastei

4
1u45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ham- en kalfslappen heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom gehakt, vlees, ui, knoflook, tijm, wijn en brandewijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met plakjes katenspek, spek iets over rand laten hangen. Vleesmengsel in vorm scheppen en spek eroverheen vouwen. Vorm afdekken met aluminiumfolie en in braadslee of grotere schaal zetten. Braadslee vullen met kokend water. Pastei in oven zetten, oven verwarmen op 175 °C of gasovenstand 3 en pastei in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Vleespastei helemaal laten afkoelen. Lekker met brood en salade.

Vleespastei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vleespastei uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse vleespastei
1u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pesach-vleespastei Met Matses
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Vleespastei uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse vleespastei
1u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pesach-vleespastei Met Matses
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept