Groene-kooltaart met chorizo en kaas

4
1u50 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In keukenmachine hazelnoten fijnmalen. Hazelnoten in kom doen en bloem en zout erboven zeven. 100 Gram boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 100 Gram kwark toevoegen en met koude handen snel tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 20 minuten in koelkast laten rusten. Intussen peterselie fijnhakken. Kaas in kleine stukjes snijden. Eieren loskloppen met rest van kwark. Kaas, 3/4 deel van peterselie en peper erdoor kloppen. Chorizo in blokjes snijden. In roerbakpan rest van boter verhitten en op laag vuur de kool al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Chorizo door kool mengen en nog ca. 1 minuut meewarmen. Kool door eiermengsel scheppen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik en 5 cm groter dan vorm. Vorm invetten en bekleden met deeg. Koolmengsel er-over verdelen. Tot gebruik in koelkast zetten.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Taart in midden van oven ca. 40 minuten bakken. Kwarteleieren boven taart breken en bestrooien met rest van peterselie. Taart terugdoen in oven en in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Groene-kooltaart met chorizo en kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept