Romige tagliatelle met bladspinazie en roquefort

2
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes en verkruimel de Roquefort grof.
  • 2 Verhit in een wok of roerbakpan de olie en fruit de ui en knoflook in ca. 3 min. heel zachtjes glazig. Schep de tomaatjes erdoor. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur al omscheppend in ca. 8 min. ontdooien en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken.
  • 3 Verwarm de slankroom in de pan van de tagliatelle met de helft van de roquefort al roerend tot een egale saus. Schep de tagliatelle erdoor en warm even door.
  • 4 Schep de tagliatelle met de omhullende saus op de borden. Schep de spinazie erop. Schep de rest van saus uit de pan en verdeel over de pasta. Strooi de rest van de roquefort erover.

Romige tagliatelle met bladspinazie en roquefort is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept