Penne rigate met gebakken paddestoelen

2
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en snipperen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en harde uiteinden van steeltjes afsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. In pan met ruim kokend water en zout pasta in 6 à 8 minuten beetgaar koken. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Van waterkers 2 toefjes achterhouden. Rest aan ui toevoegen en al omscheppend laten slinken. Slagroom toevoegen en geheel met staafmixer pureren tot gladde saus. Kaas toevoegen en al roerend op laag vuur laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en op hoog vuur paddestoelen in ca. 3 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta afgieten en over twee diepe borden verdelen. Waterkerssaus erover scheppen en paddestoelen erop scheppen. Garneren met waterkers.

Penne rigate met gebakken paddestoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept