Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen. Knoflook pellen en fijnhakken. Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen courgette wassen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit scheppen. Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven. Courgettelinten door pasta scheppen en ca. 1 minuut meekoken. Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan. In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen. Garnalen met olie erover scheppen. Serveren met gebakken tomaten uit de oven.

Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Raapsteelschotel uit de wok
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige biefstuk met romige kool en ovenfrietjes
30 min-
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept