1 Boen citroen goed schoon en rasp de helft van schil eraf. Pers citroen uit. Hak helft van koriander heel fijn. Pel knoflook en pers uit in wijde schaal. Roer citroenrasp, 3 el citroensap, fijngehakte koriander, paprikapoeder, komijn en 2 el olie erdoor. Snijd tilapia in brede repen. Wentel repen vis door marinade, zodat alle kanten bedekt zijn. Zet vis ca. 1 uur afgedekt in koelkast. Strooi volkorenmeel in diep bord. Wentel repen tilapia door volkorenmeel, zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit in koekenpan de rest van olie en bak repen vis in ca. 4 min. knapperig bruin, halverwege voorzichtige keren. Rest van koriander grof hakken en luchtig door sla mengen. Verdeel sla over twee diepe borden en leg artisjokken erop. Sprenkel 1 el citroensap en 2 el marinade uit bakje van artisjokken erover. Bestrooi met zout en peper. Leg gebakken vis erop en serveer met ciabatta (brood).
Salade met gemarineerde tilapiafilet is een recept van Albert Heijn