Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Met vork boter luchtig kloppen. Citroen goed schoonboenen en 1 1/2 theelepel schil eraf raspen. 1/2 Theelepel citroenrasp met snufje zout door boter mengen. Boter in plasticfolie wikkelen en tot bolletje vormen. Boter in koelkast laten opstijven.Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken. Intussen in pan met kokend water en zout doperwten in 3 à 4 minuten beetgaar koken. Doperwten afgieten. Krieltjes afgieten en halveren.Citroen uitpersen en 1 1/2 eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en rest van citroenrasp door warme krieltjes scheppen. Dille fijnhakken en met doperwten voorzichtig door krieltjes scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Grillpan (of grillplaat) voorverwarmen en bestrijken met rest van olie. Entrecotes bestrooien met peper. Zodra damp van olie afkomt entrecotes op grill leggen en afhankelijk van gewenste gaarheid in 4 à 8 minuten grillen, halverwege keren. Entrecotes op twee borden leggen. Citroenboter in plakjes snijden en op entrecotes leggen. Aardappel-dillesalade ernaast scheppen.

Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde coquilles
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mantelschelpen met citroenboter
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boontjes met geitenkaas en citroenboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-paasstolletjes met vanille-citroenboter
10 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept