1 Vlees bestrooien met piment en chilipeper. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten en ui al omscheppend in ca. 5 minuten zacht fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriepoeder en azijn erdoor roeren, 1 dl water erbij schenken en op laag vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus met staafmixer pureren.
2 Grillpan gloeiend heet laten worden. Biefstukjes met rest van olie bestrijken en in grillpan in ca. 8 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen saus opnieuw verwarmen. Jam door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Boter in kleine blokjes snijden en van vuur af door saus kloppen. Biefstukjes bestrooien met zout en op vier borden leggen. Iets saus erop scheppen, rest apart erbij serveren. Serveren met maïssalade en gebakken aardappels met boontjes.
Struisvogelbraai met abrikozensaus is een recept van Albert Heijn