1 Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In pan 25 g boter verhitten en sjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken. Helft van whisky erover schenken en ca. 2 minuten laten sudderen. Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen. Sjalotjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen. Marmelade erdoor scheppen. Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terugklappen dat filets overal even dik zijn. Rond elke filet plakje ham wikkelen. Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
2 Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 150 °C. In koekenpan rest van boter verhitten. Filets in ca. 2 minuten bruinbakken. Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen. Sjalottensaus erdoor roeren en even meewarmen. Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmarmelade in midden scheppen. Serveren met knolselderijpuree.
Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus is een recept van Albert Heijn