Moors konijn

4
1u15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand
  • 3 Uien pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In braadpan olie verhitten. Konijn rondom bruin braden. Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. In achtergebleven bakolie ui zachtjes fruiten. Knoflook, piment, kruidnagelpoeder, komijn, kaneelpoeder en helft van amandelen kort meebakken. Saffraan en sherry toevoegen en aan de kook brengen. Konijn terugdoen in pan en in midden van oven afgedekt in ca. 45 minuten gaar stoven. Intussen rozijnen ca. 5 minuten in warm water laten weken, daarna laten uitlekken. In keukenmachine peterselie met rest van amandelen fijn hakken. Amandel-peterseliemengsel en rozijnen over konijn strooien. Lekker met (saffraan)rijst en spinazie met pijnboompitten.

Moors konijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moors Konijn
30-60 min -
Bekijk recept