Konijn in het zuur

4
2uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Konijn bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in ringen snijden. Winterwortel schillen en in plakken snijden. Selderijknol schoonmaken en in blokjes snijden. Van peterselie 4 takjes fijn hakken. Groenten in kom leggen en konijn, peterselie, laurier, kruidnagels en jeneverbessen erop leggen. Azijn mengen met 1 1/2 dl water en azijnmengsel over groenten en konijn in kom gieten. Alle ingrediënten goed mengen. Konijn afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten en konijn af en toe keren.
  • 2 Konijn uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken. Marinade met groenten en kruiden in pan schenken en konijn in ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt op laag vuur gaar stoven. Konijn uit pan nemen en op schaal leggen. Stroop door groentesaus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door groentesaus te mengen.) Saus over stukken konijn scheppen. Garneren met rest van takjes peterselie. Serveren met gekookte aardappels.

Konijn in het zuur is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrysaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept