1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel 1 teen knoflook. Breng in een pan de wijn met sinaasappelsap, fond, de gepelde teen knoflook en tijm aan de kook. Laat de saus in 30 min. op matig vuur tot 1/3 inkoken. Meng ondertussen in een ovenschaal de rest van de knoflook met 2 el olie en zeezout. Laat de knoflook in 30 min. in de oven poffen. Neem de knoflook uit de saus. Bestrooi de hazenrugfilets met peper, vouw de smalle uiteindes op het midden van het vlees en zet vast met cocktailprikkers. Verhit de boter met de rest van de olie in een pan. Bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Leg het vlees op de folie en bestrooi met zout. Vouw de folie dicht en laat het vlees nog 5 min. in de oven tot rosé doorgaren. Roer de saus door het bakvet en breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de folie en snijd in schuine plakken. Leg het vlees op 4 warme borden en serveer de gepofte knoflook ernaast. Schep de saus over het vlees of serveer apart. Lekker met aardappelpuree en haricots verts.
Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel-wijnsaus is een recept van Albert Heijn