1 Sjalotje pellen en snipperen. In pan wijn met fond, sjalotje en 2 takjes tijm aan de kook brengen en vocht op hoog vuur inkoken tot ca. 1/3 deel over is (= ca. 2 dl). Lamskoteletjes bestrooien met zout, peper en nootmuskaat en bestrijken met olie. Sesamzaad in diep bord strooien. Koteletjes met beide kanten in sesamzaad drukken. Chocolade in stukjes breken.
2 Vier borden voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten en lamsvlees in 6 à 8 minuten op hoog vuur mooi bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Bakvet met sesamzaadjes uit pan in kommetje schenken (wordt niet meer gebruikt). Ingekookt vocht boven koekenpan zeven, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Chocolade toevoegen en al roerende laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat. Op warme borden spiegel van saus scheppen en lamskoteletjes erin leggen. Garneren met takjes tijm. Serveren met roergebakken zoete aardappel en frisse salade.
Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en chocolade is een recept van Albert Heijn