1 In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken. Van fond 1/2 eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken. Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen. Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken. Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
2 Vier borden voorverwarmen. Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren. Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In pan rest van boter verhitten. Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen. Vlees bestrijken met honingmengsel. Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken. Saffraanmengsel opnieuw opwarmen. Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen. Bestrooien met amandelschaafsel. Serveren met aardappelpuree en groene asperges.
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus is een recept van Albert Heijn