1 (Ca. 8 uur van tevoren witte bonen in ruim koud water laten weken.) Vlees op kamertemperatuur laten komen. Ui pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen. Zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. In zeef witte bonen afspoelen. Vlees in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten en vlees al omscheppend in ca. 5 minuten rondom mooi bruin bakken. Ui en knoflook ca. 2 minuten meebakken. Tomaat, takjes tijm en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken. Vleesfond en 1 dl water toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 1 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) stoven. Witte bonen erdoor scheppen en cassoulet in nog ca. 1 à 1 1/2 uur heel zachtjes gaar stoven. Eventueel meer water toevoegen als geheel te droog wordt. Op smaak brengen met zout en peper. Takjes tijm verwijderen. Serveren met sperziebonen.