2 Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalot ca. 2 minuten zachtjes meebakken.Vlees in ovenschaal doen en bestrooien met zout en peper (of in braadpan laten als die in de oven kan). Wijn en 150 ml water in (andere) pan schenken, tijm, laurier en mosterd toevoegen en vocht aan de kook brengen. Bouillon-tablet erboven verkruimelen. Wijnmengsel over vlees schenken, vlees moet net onderstaan. In oven vlees afgedekt met deksel of aluminiumfolie in ca. 2 1/2 uur zachtjes stoven. Kool schoonmaken, in vieren snijden en in dunne reepjes snijden. Kool op vlees leggen en afgedekt ca. 30 minuten mee stoven.Oventemperatuur naar 225 °C of gasovenstand 5 draaien. Aardappelschijfjes over kool verdelen. Schaal onafgedekt nog 20 à 25 minuten in oven zetten tot aardappels goudbruin zijn. Gerecht in schaal serveren.
Ovenschotel met kool en sukadelapjes is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)