Ovenschotel met kool en sukadelapjes

4
3u50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand
  • 2 Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalot ca. 2 minuten zachtjes meebakken.Vlees in ovenschaal doen en bestrooien met zout en peper (of in braadpan laten als die in de oven kan). Wijn en 150 ml water in (andere) pan schenken, tijm, laurier en mosterd toevoegen en vocht aan de kook brengen. Bouillon-tablet erboven verkruimelen. Wijnmengsel over vlees schenken, vlees moet net onderstaan. In oven vlees afgedekt met deksel of aluminiumfolie in ca. 2 1/2 uur zachtjes stoven. Kool schoonmaken, in vieren snijden en in dunne reepjes snijden. Kool op vlees leggen en afgedekt ca. 30 minuten mee stoven.Oventemperatuur naar 225 °C of gasovenstand 5 draaien. Aardappelschijfjes over kool verdelen. Schaal onafgedekt nog 20 à 25 minuten in oven zetten tot aardappels goudbruin zijn. Gerecht in schaal serveren.

Ovenschotel met kool en sukadelapjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderstoofschotel
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sukade met witte bonen en snijbonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap jachtschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept