1 Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren. Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over panbodem laten uitvloeien. Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren. Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruinbakken. Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken. Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen. Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken. Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen. Serveren met aardappelpuree.
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten is een recept van Albert Heijn