1 Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper schoonmaken en fijn hakken. Limoenen uitpersen. Gember schillen en boven kom heel fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Limoensap, suiker, 1/2 theelepel sambal, 1/2 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie erdoor roeren. Helft van bosui en peper door dressing scheppen. Smaken 30 minuten laten intrekken. In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, 1 eetlepel sojasaus, rest van sambal, bosui en peper.
2 In wok flinke laag olie verhitten. Mihoen in 4 porties verdelen en porties na elkaar enkele seconden aan beide zijden frituren (mihoen zwelt op en wordt wit en krokant). Porties op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. Intussen portobello's schoonvegen. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Portobello's in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Halverwege baktijd besprenkelen met 1/2 eetlepel sojasaus. In pan 1 eetlepel olie verwarmen. Eimengsel erbij schenken en al roerend op zacht vuur in ca. 5 minuten laten stollen. Koriander van takjes plukken. In midden van vier warme borden portobello met holte naar boven leggen. Roerei erin scheppen, wat koriander erover verdelen en krokante mihoen erop leggen. Dressing over mihoen scheppen en rond portobello druppelen. Rest van koriander rond portobello strooien. Serveren met salade van Shanghai paksoi.
Portobello gevuld met pittig roerei en mihoen is een recept van Albert Heijn