Midden-Oosterse andijviestamppot

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 minuut verwarmen. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en eventueel wat kookvocht tot smeuïge puree stampen. Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 minuten verwarmen. Knoflooksaus apart erbij serveren.

Midden-Oosterse andijviestamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel uit de oven met andijviestamppot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete andijviestamppot met ananas
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vispakketjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept