Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 sinaasappel goed schoonboenen en schil fijn raspen. Beide sinaasappels dik schillen, partjes tussen vliezen uit snijden en halveren. Bietjes in blokjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Peper halveren, zaadlijstjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Steeltjes van koriander plukken. Limoenen uitpersen. Scholfilets bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper. Rijst met sinaasappelrasp en bouillonpoeder in ca. 8 minuten gaar koken. In kom blokjes biet met sinaasappel, ui, peperreepjes, koriander en rest van olie tot salsa mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag schol in ca. 5 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd voorzichtig omdraaien. Rijst over vier borden verdelen, vis erop leggen en bietensalsa erover scheppen.

Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriekip met sinaasappelrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol Met Bietensalsa En Sinaasappelrijst
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelrijst Met Lever
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriekip Met Sinaasappelrijst
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept