1 Uien pellen en snipperen. Kipfilet in stukjes snijden. In braadpan 30 g boter verhitten. Uien ca. 3 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Rijst toevoegen en 5 minuten al roerend meebakken. Piment, peper, laurier, bouillontablet en rozijnen erdoor roeren. Fond en 1/4 liter water erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen. Rijst afdekken en op heel laag vuur in ca. 30 minuten gaar en bijna droog koken. Intussen rest van boter verhitten en pijnboompitten lichtbruin bakken; af en toe omscheppen. In koekenpan olijfolie verhitten en kip rondom lichtbruin en gaar bakken. Bestrooien met zout en peper. Pilafrijst afdekken en 5 minuten laten staan. Peterselie en dille fijn knippen. Kip en pijnboompitten laten uitlekken en door rijst roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verse kruiden erover strooien.