Kleine gehaktballetjes met rijst

4
1uur-
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Korstjes van brood snijden. In kom 2 dl water schenken en brood hierin ca. 5 minuten laten weken. Knoflook pellen en uitpersen. Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken. Citroenen uitpersen. Brood uitknijpen en met eieren, knoflook en shoarmakruiden in keukenmachine fijn malen. In kom broodmengsel met gehakt mengen en op smaak brengen met peper en zout. Gehakt tot balletjes van ca. 4 cm doorsnede rollen. Gehaktballetjes licht door maizena rollen.
  • 2 Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en balletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warm houden in aluminiumfolie. Vervolgens in achtergebleven bakolie op laag vuur citroenschilletjes en honing ca. 1 minuut aanbakken. Citroensap toevoegen en aanbaksels los roeren. Fond toevoegen en tot helft laten inkoken. Balletjes terugleggen in jus en ca. 5 minuten laten sudderen. Peterselie grof snijden. Balletjes en rijst verdelen over borden. Citroenjus over balletjes scheppen en bestrooien met peterselie. Lekker met boerensalade.

Kleine gehaktballetjes met rijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept