1 Ui pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten fijn hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Amandelen grof malen in keukenmachine.
2 In grote braadpan olie verhitten. Konijnenbouten rondom bruin braden. Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. In braadvet ui glazig fruiten. Knoflook, amandelen, laurier, piment en kaneelstokje kort meebakken. Stukjes tomaat erdoor roeren en ca. 1 minuut op hoog vuur meebakken. Tomatenpuree en wijn toevoegen en alles aan de kook brengen. Konijn terugdoen in pan en met deksel schuin op pan in ca. 1 1/4 uur zachtjes gaar stoven, af en toe roeren. Intussen amandelschaafsel in droge koekenpan goudbruin roosteren. Stoofschotel op smaak brengen met zout, peper en eventueel suiker. Naar smaak binden. Amandelschaafsel erover strooien. Lekker met aardappelpuree met olijfolie en bijvoorbeeld sperziebonen.