1 Blaadjes tijm van takjes nemen. Knoflook pellen en boven tijm uitpersen. 2 eetlepels olie en 1 eetlepel limoensap erdoor roeren. Lamsboutplakjes hiermee bestrijken. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Spinazie wassen, schoonmaken en droogdeppen in theedoek. Spinazie fijn hakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Venkel wassen en in kleine stukjes snijden. Dille en blaadjes munt fijn knippen.
2 In grote steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui en venkel ca. 3 minuten zachtjes bakken. Spinazie en rest van limoensap al omscheppend meebakken en vocht laten verdampen. Dille, munt, rozijnen en pijnboompitten ca. 2 minuten zachtjes meesmoren. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen vier borden voorverwarmen. In grote koekenpan rest van olie verhitten. 4 plakken lamsbout in ca. 1 minuut aan beide kanten bruin bakken. Op borden leggen en bestrooien met zout en peper. Rest van lamsboutplakken op zelfde manier bakken. Groentevulling over plakken op borden verdelen. Afdekken met laatste plakken lamsbout. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren. Lekker met rijst en salade.
Gevulde lamsboutplakken is een recept van Albert Heijn