1 Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ansjovisfilets heel fijn snijden. Blaadjes van takjes tijm rissen. Peterselie fijnhakken. Kalfsoesters bestrooien met peper. In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters afhankelijk van gewenste gaarheid 4 à 8 minuten bakken, halverwege keren. Vlees uit pan op bord leggen en bestrooien met zout. Warm houden onder aluminiumfolie. In bakvet knoflook, olijven, ansjovis en tijm ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Tomatenblokjes en peterselie erdoor mengen en saus nog ca. 1 minuut zachtjes bakken. Olijven-tomatensaus over kalfsoesters scheppen. Serveren met gebakken aardappeltjes en gemengde salade.
Gebakken kalfsoesters met mediterrane tomatensaus is een recept van Albert Heijn