1 Breng het water (15 ml per 100 g couscous) aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom. Pers ⅓ van de citroenen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.
2 Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de rest van de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.
3 Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous. Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.