Couscoussalade

2
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water (15 ml per 100 g couscous) aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom. Pers ⅓ van de citroenen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.
  • 2 Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de rest van de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.
  • 3 Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous. Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.

Couscoussalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept