1 Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor roeren tot smeuïge pasta ontstaat, eventueel verdunnen met 1 à 2 eetlepels water. Vis in repen van ca. 1 cm snijden en door kruidenpasta scheppen. Vis ca. 30 minuten laten staan.
2 Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Tortilla's of tacoschelpen verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Kropjes sla wassen, uitslaan en in dunne reepjes snijden. Grillpan bestrijken met olie en repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar roosteren, halverwege keren. Tortilla's bestrijken met tomatensalsa, sla erover verdelen, geroosterde visrepen erop leggen en tortilla's dubbelvouwen. Of tacoschelpen vullen met sla, vis en wat tomatensalsa erover scheppen. Op vier borden elk 2 taco's leggen. Rest van tomatensalsa erbij geven. Serveren met avocadosalade.
Taco's met geroosterde vis uit Yucatán is een recept van Albert Heijn