1 Pepers schoonmaken. In droge koekenpan pepers roosteren tot ze geuren. Pepers fijnhakken. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Limoen uitpersen. Ui pellen en snipperen. Ontbijtspek fijnhakken.
2 In koekenpan olie verhitten en spek en ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en al omscheppend rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Pepers, tomaat, limoensap en oregano erdoor scheppen en gehakt ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Tortilla's verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Gehaktmengsel in reep erop scheppen en tortilla's oprollen of eerst onderkant en dan zijkanten over vulling vouwen. Op vier borden elk 2 burrito's leggen. Serveren met avocadodipsaus, zure room en frisse groene salade.
Burrito's gevuld met rundvlees is een recept van Albert Heijn