Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften in een grote pan met ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de bonen en komijn toe en bak al omscheppend ca. 1 min. Haal van het vuur en meng de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met tabasco en eventueel zout.
  • 3 Vul de paprikahelften met het bonenmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Dek af met tortillachips. Roer de crème fraîche los en verdeel over de chips. Strooi de kaas erover en bak in het midden van de oven ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rest van de koriander.

Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept