Gegrilde karbonades met tuinbonen

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en snipperen. Laurierblaadjes en chilipepertjes verkruimelen. Blaadjes van 4 takjes tijm rissen. In kommetje knoflook, laurier, chilipeper, tijm, paprikapoeder en 2 eetlepels olie mengen. Karbonades goed met kruidenmengsel bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
  • 2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in 10 à 15 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien. Intussen tuinbonen ca. 6 minuten in bodempje kokend water gaar koken en in vergiet laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bosuitjes in dunne ringetjes snijden. Blaadjes van laatste 2 takjes tijm rissen. In ruime koekenpan rest van olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Tomaten toevoegen en het geheel goed omscheppen. Tuinbonen en takjes tijm toevoegen. Groentemengsel goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Karbonades bestrooien met zout en serveren met tuinbonen. Garneren met ringetjes bosui. Lekker met gebakken aardappels.

Gegrilde karbonades met tuinbonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept