1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Met vork gaatjes in paprika prikken en vlak onder hete grill leggen. Paprika ca. 20 minuten grillen tot vel zwart kleurt en vruchtvlees zacht is, regelmatig keren. Paprika in plastic zak doen en laten afkoelen. Intussen aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden. Uien pellen en in dunne ringen snijden. In koekenpan olie verhitten en aardappel en ui op zacht vuur ca. 20 minuten bakken. Mengsel regelmatig omscheppen en erop letten dat aardappels en uien niet bruin kleuren. Als aardappels zacht zijn, mengsel met schuimspaan uit pan scheppen. Van bakolie 2 eetlepels bewaren, rest wordt niet meer gebruikt. Eieren loskloppen en door aardappel-uimengsel scheppen. Zout en peper toevoegen. Achtergehouden bakolie verhitten in koekenpan met anti-aanbaklaag. Eimengsel in pan scheppen en op middelhoog vuur onder flink heen en weer schudden bakken. Met houten spatel zijkanten van tortilla iets naar binnen duwen, zodat mooie afgeronde zijkanten ontstaan. Zodra de onderkant goudbruin en stevig is, bord op tortilla leggen, samen keren en tortilla met onderkant boven voorzichtig terug laten glijden in pan. Andere kant in ca. 3 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen paprika pellen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden. Tortilla garneren met reepjes paprika. Tortilla kan zowel warm als koud worden gegeten.
Tortilla met gegrilde paprika is een recept van Albert Heijn