1 Ui pellen en in partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen en halveren. Wortels schoonmaken en in grove stukken snijden. Varkenslappen in grove stukken snijden. Kikkererwten laten uitlekken.
2 Ui, knoflook, aardappels, winterwortel, varkenslappen, kikkererwten, laurierblaadje en kruidnagelpoeder in ruime stoofpan doen en er zoveel water op schenken dat alle ingrediënten onder staan. Geheel aan de kook brengen. Vuur lager zetten en gerecht afgedekt ca. 1 uur laten sudderen. Intussen chorizo in stukjes snijden. Na ca. 1 uur worst en kool aan stoofgerecht toevoegen en geheel nog ca. 15 minuten laten sudderen. Vlees uit pan scheppen en klein snijden. Vlees weer terug in pan doen en geheel nog ca. 5 minuten doorwarmen. Stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken en erover strooien. Lekker met brood.
Castiliaanse stoofpot van vlees en groenten is een recept van Albert Heijn