Geroosterde lamsrack met aardappel

4
1u10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. Uien pellen en in partjes snijden. Knoflook pellen en halveren. Met scherp mes in elke lamsrack 4 kleine inkepingen maken en hierin halve teentjes knoflook duwen. Voor garnering 2 takjes peterselie en 2 takjes tijm achterhouden, rest fijn hakken en in kommetje door olie roeren.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand
  • 4 Lamsracks in midden van ovenschaal leggen en flink bestrooien met zwarte peper. Aardappels en ui eromheen leggen. Kruidenolie over vlees en groenten schenken. Gerecht in midden van oven in 30 à 35 minuten gaar bakken. Vlees af en toe keren. Op smaak brengen met zout. Rest van peterselie en tijm fijn hakken en over gerecht strooien. Lamsracks halveren en op vier borden leggen. Aardappels en uien ernaast leggen.

Geroosterde lamsrack met aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept