1 Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. Uien pellen en in partjes snijden. Knoflook pellen en halveren. Met scherp mes in elke lamsrack 4 kleine inkepingen maken en hierin halve teentjes knoflook duwen. Voor garnering 2 takjes peterselie en 2 takjes tijm achterhouden, rest fijn hakken en in kommetje door olie roeren.
2 Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand
4 Lamsracks in midden van ovenschaal leggen en flink bestrooien met zwarte peper. Aardappels en ui eromheen leggen. Kruidenolie over vlees en groenten schenken. Gerecht in midden van oven in 30 à 35 minuten gaar bakken. Vlees af en toe keren. Op smaak brengen met zout. Rest van peterselie en tijm fijn hakken en over gerecht strooien. Lamsracks halveren en op vier borden leggen. Aardappels en uien ernaast leggen.
Geroosterde lamsrack met aardappel is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree