1 Snijd de kalkoenfilet in de lengte in 12 lange repen. Rijg elke reep zigzaggend aan een satéprikker.
2 Pers de gember met een knoflookpers. Doe in een schaal en voeg 3 el vissaus, 3 el limoensap en 3 el olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de kalkoenspiesen door de marinade en laat afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren. Draai regelmatig om in de marinade.
3 Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de currypasta op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker, de rest van de vissaus en het limoensap erdoor en laat op laag vuur 10 min. koken tot de saus wat dikker wordt.
4 Verhit de grillpan. Gril de kalkoenspiesen in 4 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Verdeel de spiesen over 4 borden en schep er wat saus over. Bestrooi met de koriander.
Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus is een recept van Albert Heijn