1 Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met kruiden. Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Laat de boter niet aanbranden!
2 Leg de biefstuk in de pan als de boter is uitgebruist. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Draai de biefstuk om na 1 min. Draai de biefstukken voortdurend, om ze egaal bruin te krijgen. Gebruik voor het draaien van de biefstuk een tang. Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk vanbinnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste 2 min. wat lager draaien.
3 De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en vanbinnen warm genoeg. Leg de biefstuk op een bord. Schenk er flink wat jus over. Serveer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen
Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje is een recept van Albert Heijn