1 Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar en spoel ze daarna met koud water af. Snijd de hamburgers in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak de blokjes hamburger in 6 min. gaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.
2 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de bladeren los van de krop sla, was ze zorgvuldig. Houd de buitenste bladeren apart en scheur de rest in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
3 Doe de sperziebonen, hamburgerblokjes, mango, sla en paprika in een kom. Halveer de limoen en pers het sap van de helft van de limoen uit. Maak een dressing van de mayonaise en het limoensap. Meng door de salade. Verdeel de achtergehouden slabladeren over borden. Schep de salade er op. Snijd de overgebleven limoen in partjes en gebruik als garnering.
Maaltijdsalade met mango en sperziebonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam