1 Vijgen in stukjes snijden. In pan met dikke bodem helft van boter verhitten. Ui op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend fruiten. Appel toevoegen en 1 min. meebakken. Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 min. zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is. Chutney op smaak brengen met zout en peper. Intussen biefstukjes bestrooien met peper. In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur in 4-6 min. bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren. Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten. Rode wijn bij bakvet in pan schenken. Op hoog vuur tot ca. de helft inkoken, aanbaksels losroeren. Biefstukjes over vier borden verdelen en bestrooien met wat zout. Jus erover schenken. Chutney ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney is een recept van Albert Heijn