1 In diep bord eiwit met helft van specerijen en 1/2 tl zout en peper loskloppen. Punten van hazenrugfilets terugvouwen en met cocktailprikker vaststeken (zo wordt vlees gelijkmatig gaar). Hazelnoten op plat bord strooien. Filets door eiwit wentelen en vervolgens door hazelnoten rollen (stevig aandrukken), zodat ze rondom door hazelnoten omhuld zijn.
2 In koekenpan helft van boter verhitten en hazenrugfilets op matig vuur 4-5 min. rondom bakken, zodat vlees vanbinnen rosé blijft. Op warm bord leggen en met aluminiumfolie afdekken. Rest van specerijen door bakvet roeren. Bessenjenever en honing toevoegen en even laten bruisen. Wijn en slagroom in pan schenken, aanbaksels losroeren en saus 3 min. op hoog vuur laten inkoken. Hazenrugfilets schuin in plakken snijden en over twee warme borden verdelen. Saus erover lepelen. Lekker met spruitjesstamppot en haricot verts.
Hazenrugfilet met hazelnootkorstje is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen