Kikkererwten met chorizo en tomaat

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bladgroen van bleekselderij eraf halen en apart houden. Bleekselderij schoonmaken. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie in grote diepe pan verhitten. Hierin chorizo 2 min. bakken, geregeld omscheppen. Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min. bakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min. zachtjes bakken. Geregeld roeren. Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min. laten pruttelen. Sneetjes brood diagonaal doormidden snijden. Kikkererwten in 4 grote kommen scheppen. Selderijgroen erboven fijnknippen. Brood erbij geven.

Kikkererwten met chorizo en tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept