1 Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan sjalotten en champignons 3 min. zachtjes bakken in olijfolie. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2 el water, maizenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Truffelolie erdoor roeren en fondue pittig op smaak brengen met zout, peper en tijm. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
2 Om te dippen: - blokjes landelijk brood (bijv. pain de campagne) - stukjes bleekselderij - reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel - repen gele of rode paprika - cherrytomaatjes - gebakken plakken courgette.
Kaasfondue met paddestoelen is een recept van Albert Heijn