1 Bonen wassen. In pan bonen met 1 liter water ca. 8 uur laten weken. Bonen in weekwater aan de kook brengen en afgedekt ca. 1 uur zachtjes koken. Intussen lamsvlees in blokjes en worstjes in plakjes snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Bonen afgieten en kookvocht bewaren.
2 In ruime pan boter verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Vlees en worst toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Chilipepertje verkruimelen en met paprika- en kaneelpoeder, tomatenpuree en tomatenblokjes door vlees mengen. Geheel ca. 3 minuten bakken. Bonen en 1 1/2 dl van kookvocht toevoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en vlees afgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar stoven. Peterselie fijn knippen. Stoofgerecht op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met gemengde salade.
Witte-bonenschotel met lamsvlees is een recept van Albert Heijn