Lamskoteletjes met bonenpuree

4
1u35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (Van tevoren bonen 1 nacht in kom met koud water weken.) In pan bonen met ruim water en bouillontablet aan de kook brengen en ca. 1 uur laten koken. Intussen prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Prei met zout en peper aan bonen toevoegen en nog ca. 15 minuten meekoken. Intussen koteletjes bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten en koteletjes in ca. 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Koteletjes uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Stroop met 2 eetlepels water aan in pan achtergebleven bakvet toevoegen. Aanbaksels hierbij losroeren en verwarmen tot jus iets is ingedikt. Bonen afgieten en met rest van boter tot grove puree stampen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bonenmengsel op vier borden scheppen, koteletjes erop leggen, jus eromheen druppelen.

Lamskoteletjes met bonenpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonenpuree
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gemengde crostini uit Toscane
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met witte-bonenpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept