1 Varkensrollade in ruime plastic zak doen. Schil dun van sinaasappel en limoen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje marinade kloppen van sinaasappel- en limoenrasp, sinaasappel- en limoensap, olie, rum, suiker en piment. Marinade in plastic zak schenken, plastic zak sluiten en zak zo schudden dat hele rollade met marinade bedekt is. Rollade in zak in schaal leggen en nacht in koelkast marineren. Zak met rollade af en toe keren.
2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rollade laten uitlekken en boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en rollade ca. 40 min. grillen. Rollade op plank leggen, afdekken en 5 min. laten rusten. Rolladenet losknippen en verwijderen. Rollade in plakken snijden, op schaal leggen en bestrooien met tijm. Lekker met Mexicaanse tortillasalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek)
Caribische varkensrollade is een recept van Albert Heijn