1 Boven kom bloem zeven en in midden kuiltje maken. Ei boven kuiltje breken en met 6 eetlepels koud water en snufje zout door bloem mengen. Kneden tot stevig en soepel deeg ontstaat. Deeg verpakken in plasticfolie en ca. 15 minuten laten rusten. Intussen ui en knoflook pellen en snipperen. Ui en 2/3 van knoflook met oregano, gedroogde munt, komijn, zout en peper door lamsgehakt mengen. Blaadjes van 2 takjes munt fijn hakken. 2/3 deel van munt en rest van knoflook door Griekse yoghurt mengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Werkvlak en deegroller bestuiven met bloem en deegbal flinterdun uitrollen. Deeg in kleine vierkantjes van 5 x 5 cm snijden. Op elk vierkantje lepeltje gehaktvulling leggen. Tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe trekken en deegbuideltjes met beetje water dichtplakken.
2 In ruime pan water met zout aan de kook brengen en pastabuideltjes in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen boter zachtjes laten smelten en chilipoeder erdoor mengen. Zodra boter is gesmolten pannetje van vuur halen. Deegbuideltjes met schuimspaan uit pan scheppen en op warm bord leggen. Boter erover schenken. Rest van munt erboven fijn knippen. Yoghurtsaus apart erbij serveren.
Manti (gevulde pastabuideltjes met yoghurtsaus) is een recept van Albert Heijn