Karbonades met sjalot-tijmsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosterd, citroensap en olie door elkaar roeren. Karbonades bestrijken met mosterdmengsel en bestrooien met zout en peper. Smaken minstens 30 min. laten intrekken.
  • 2 Sjalotten pellen en grof snipperen. In steelpan 25 g boter smelten. Sjalot 5 min. op laag vuur fruiten. Tijmblaadjes boven pan van takjes rissen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Fond in pan schenken en 10 min. zachtjes laten inkoken. Intussen in braadpan rest van boter verhitten. Karbonades aan beide kanten snel bruinbakken en vervolgens op matig vuur in 10 min. bruin en gaar laten worden, halverwege keren. Slagroom door sjalotten roeren en saus op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op vier warme borden leggen en sjalotsaus erop scheppen. Lekker met gekookte aardappels en roergebakken spinazie.

Karbonades met sjalot-tijmsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade met cranberry-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfssaucijs en tijmsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept