1 Mosterd, citroensap en olie door elkaar roeren. Karbonades bestrijken met mosterdmengsel en bestrooien met zout en peper. Smaken minstens 30 min. laten intrekken.
2 Sjalotten pellen en grof snipperen. In steelpan 25 g boter smelten. Sjalot 5 min. op laag vuur fruiten. Tijmblaadjes boven pan van takjes rissen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Fond in pan schenken en 10 min. zachtjes laten inkoken. Intussen in braadpan rest van boter verhitten. Karbonades aan beide kanten snel bruinbakken en vervolgens op matig vuur in 10 min. bruin en gaar laten worden, halverwege keren. Slagroom door sjalotten roeren en saus op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op vier warme borden leggen en sjalotsaus erop scheppen. Lekker met gekookte aardappels en roergebakken spinazie.
Karbonades met sjalot-tijmsaus is een recept van Albert Heijn