Knolselderijsoep met kip

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de knolselderij 5 minuten mee zonder hem te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan, voeg de kipfilets toe en breng de bouillon aan de kook. Kook de kipfilets in circa 15 minuten zachtjes gaar. Haal de kipfilet uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de kipfilet met een vork in stukjes en voeg de kip weer aan de soep toe. Schenk de slagroom in de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 minuten zonder hem te laten koken. Besmeer 4 sneden brood met de smeerkaas en dek ze af met de andere 4 sneden. Bak de tosti's in het tostiapparaat goudbruin en snijd ze schuin door. Schep de knolselderijsoep in 4 kommen, bestrooi met een snufje (versgeraspte) nootmuskaat en garneer met het knolselderijgroen. Geef er de tosti's bij.

Knolselderijsoep met kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep
60 min-
Bekijk recept