1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin de ui glazig. Voeg na 5 min. de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat deze al roerend verdampen. Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen. Blijf om de paar min. bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Was ondertussen 1 peer en halveer deze (schillen is niet nodig). Verwijder het klokhuis met een lepeltje. Snijd de halve peer in de lengte in 8 plakjes. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de plakjes peer 1 min. per kant. Schil de rest van de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Voeg de blokjes peer en de Gorgonzola toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Leg de deksel op de pan en laat de risotto 2 min. staan. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord 2 plakjes peer. Lekker met geroosterde pompoen met rozemarijn (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Risotto met peren en gorgonzola is een recept van Albert Heijn