1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en 1/2 tl zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje.
2 Roer in een andere kom het ei met de pesto met een vork los en meng er de courgette, hüttenkäse, tomaatjes en naar smaak chilipeper door.
3 Schenk het courgettemengsel in het kuiltje van het meelmengsel en meng alles met de vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
4 Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cake in ca. 35 min. gaar en goudbruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Keer de cake op een schaal en serveer hem lauwwarm. Lekker met een salade van peenjulienne en gevulde peppadew.
Courgettecake met hüttenkäse is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot