1 Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes, kaasschaaf of het snijvlak van een rasp in de lengte in plakken van ca. 2 mm. Snipper de ui en pers de knoflook.
2 Maak een dressing van 5 el olie, de kruiden en knoflook. Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 6-8 min. Zet de oven hierna op 190 °C.
3 Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de rest van de olie. Laat uitlekken. Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Grana Padano.
4 Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas. Bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.