1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak aan elke zijde 3 min. Laat de kip op een bord afkoelen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en laat de ui en knoflook 20 min. stoven.
2 Snijd de salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijn (rest van kruiden wordt niet gebruikt). Roer in een kom de eieren en room los. Voeg zout, peper, salie en rozemarijn toe. Boen de citroen goed schoon, rasp de schil fijn en roer de rasp door het eimengsel.
3 Bekleed de taartvorm met plakjes deeg. Snijd de kip in reepjes en meng met ui- en eimengsel. Schep de vulling in taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet de taart in de oven; verlaag na 10 min. de temperatuur tot 175 °C en bak de taart nog ca. 40 min. tot hij goudbruin en gaar is.
Italiaanse taart met kip is een recept van Albert Heijn